ARFAT îndeamnă românii să pârască restaurantele

autor: Marinel // 20 09 2021 // 120 Vizualizari

Raed Arafat a venit cu o rugăminte pentru toți românii. Șeful DSU îndeamnă oamenii să raporteze dacă clienții dintr-un restaurant nu sunt verificați înainte să intre. Acesta a susținut în cadrul unei conferințe de presă că dacă ne aflăm la o petrecere într-un restaurant și observăm că oamenii nu sunt verificați conform regulilor impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus, am putea anunța autoritățile. 

„Dumneavoastră, ca și client, puteți să faceți un singur lucru: dacă vedeți cî lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunțați. Și asta nu este pâră”, atrage atenția șeful DSU.

„Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu – atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcționeze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta și să nu o închizi.

Dacă ai cinci ospătari și unul nu-l testezi, și este nevaccinat și mai sunt doi nevaccinați și transmit boala, nu mai ai niciunul, gata, ai închis. Partea asta este obligativitatea celor care rulează astfel de activități.

Dumneavoastră n-aveți cum să-i identificați pe ei, dar dumneavoastră, ca și client, puteți să faceți un singur lucru: dacă vedeți că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunțați. Și asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulți care spun:’Arafat îi învață pe oameni să anunțe când văd nereguli’. Este normal”, a declarat șeful DSU.