Arestări în dosarul dolarilor falși

autor: tv sud // 30 05 2015 // 2.075 Vizualizari

Mai  mulți indivizi au fost trimiși în judecată și arestați preventiv în dosarul dolarilor falși și a țigărilor de contrabandă. Este vorba despre Constantin Afrenie, zis Cristi, din Dolj, Truichici Slavoliub, zis Ceave, din Caraș Severin, Samir Marius Neagoe, zis Marcel, din Dolj și Constantin Ciorgan, zis Costi, din Drăgășani, Vâlcea. Doi dintre traficanți nu au fost prinși, pe numele lor fiind emise mandate de arestare în lipsă. Este vorba despre Ion-Ninel Scafeşi – Mehedinți și Constantin-Daniel Panduru – din Dolj.

Au falsificat 20.000 de dolari

Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Constanța, procurorii susținând că „în cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări, pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării. De asemenea, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate. Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa”.

Percheziții și în Gorj

Finalizarea acestui dosar a presupus realizarea unui număr de 52 de  percheziții, în luna februarie 2015, în București și alte 8 județe, cum ar fi Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov și Constanţa. (A.T.I)

dolari