ANUNȚ: ”ATENȚIE, masca de protecție rămâne OBLIGATORIE până în 2023!”

autor: Iulia Blondea // 18 01 2021 // 189 Vizualizari

Adrian Streinu Cercel anunţă viitorul scenariu pentru România: „Atenţie, masca va rămâne obligatorie până în 2023.” Adrian Streinu Cercel a declarat că după a doua doză nu mai există riscul unor infecţii severe cu noul coronavirus, însă masca va rămâne în continuare obligatorie până în 2023.

„Atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat Adrian Streinu-Cercel după ce a primit rapelul la vaccinul anti COVID.

Medicul a adăugat că vaccinul împotriva COVID protejează populaţia de toate tulpinile care au intrat în circulaţie în prezent.

„Ce va fi peste un an nu ştiu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina şi într-un pas alert în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.