Angajări pe pile la ISU. Ministrul Vela trimite Corpul de control

autor: Manuela Novaceanu // 13 01 2020 // 165 Vizualizari

Anchetă de amploare la ISU Dolj, după ce șefii Pompierilor au descoperit că în cadrul instituţiei sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele. Cap de listă este chiar fiul inspectorului șef al ISU Dolj, care are gradul de plutonier. Astfel, acesta îi este subordonat direct tatălui său. Tot șeful ISU Dolj a angajat și patru fini în funcții de conducere.

O situație asemănătoare există și în cazul prim-adjunctului de la ISU Dolj, care a angajat-o în subordonare directă pe soția sa și a și evaluat-o anual, aceasta obținând calificative extrem de bune. Iar adjunctul instituției l-a angajat la ISU pe fratele său. Astfel din cei 800 de angajați ai ISU Dolj, 101 sunt rude cu persoane din conducere.
Ministrul de Interne a declarat că va trimite Corpul de Control care va verifica modul în care s-au făcut angajările la Dolj, dar și la alte insectorate din țară.
”O să aștept concluziile Corpului de control, după care mă voi pronunța. Acum nu pot să spun exact despre ce este vorba. (…) Corpul de control va analiza toate aspectele și va prezenta un raport, pe care o să-l prezint opiniei publice la momentul potrivit”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne.