Aleși locali, declarați incompatibili! Viceprimar din Gorj, pe lista ANI!

autor: Iulia Blondea // 12 09 2018 // 288 Vizualizari

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 6 aleși locali.

1. APOSTU DUMITRU TĂNASE, Viceprimar al comunei Stănești, Județul Gorj – INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 23 iunie 2016 deține și exercită simultan funcția de viceprimar și calitatea de persoană fizică autorizată – Apostu-Dumitru Tănase Persoană Fizică Autorizată. De asemenea, în perioada 23 iunie – 08 noiembrie 2016, simultan cu funcția de viceprimar a deținut și funcțiile de administrator și curator special al S.C. Miobety Com S.R.L.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

2. RUJAN LALESCU MEILĂ, fost Viceprimar al comunei Cornea, Județul Caraș-Severin – INCOMPATIBILITATE

3. ILIE MIHĂIȚĂ ALIN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Știubieni, Județul Botoșani – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

 

4. BENCHEA IOAN, Consilier Local în cadrul Consiliul Local al comunei Oțeleni, Județul Iași – INCOMPATIBILITATE

 

5. CIOBANU OCTAVIAN ANDREI, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii, Județul Cluj – INCOMPATIBILITATE

6. MATIȘ TRAIAN, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Rîșca, Județul Cluj – INCOMPATIBILITATE

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. APOSTU DUMITRU TĂNASE, RUJAN LALESCU MEILĂ și MATIȘ TRAIAN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.