Alertă în toată România. Secțiile ATI din țară, aproape pline.

autor: Marinel // 20 09 2021 // 94 Vizualizari

Valul patru ia amploare în România. Pe teritoriul țării au mai rămas doar câteva zeci de paturi libere la secția ATI COVID din cauza exploziei de infectări cu noul coronavirus.

”La data de 19 septembrie 2021, la nivel național erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienților Covid- 19. Dintre acestea , 849 erau ocupate cu pacienți. 18 dintre pacienții de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului București, la data menționată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP.

Din totalul de 184 de paturi ATI din București avizate de DSP, erau ocupate 133. Facem precizarea totuși, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)

De asemenea , situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar.”, spun oficialii din Sănătate.

De altfel, părinții infectați cu noul coronavirus vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor, a anunțat ministerul Sănătății.