Afaceriștii care vor bani de la stat strebuie să știe asta

autor: tv sud // 09 11 2018 // 179 Vizualizari

Firmele care vor să ia bani prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie vor avea condiţii mai blânde.

Guvernul a modificat vineri legislaţia, printr-o hotărâre, astfel încât firmele să poată face investiţii minime de un milion de euro. Legea spunea anterior că firmele trebuie să facă o investiţie minimă de 3 milioane de euro, ceea ce era de multe ori o barieră în calea investiţiilor mici.

“În urma verificării cererilor de acord pentru finanţare depuse, s-a constatat că există proiecte de investiţii de dimensiuni mari, care pot aduce o contribuţie susţinută la dezvoltarea regională, dar care, conform prevederilor actuale (ale H.G. nr. 807/2014, n.r.), nu pot intra în analiză şi nu pot fi soluţionate. Ca urmare, considerăm că este necesară revizuirea cadrului legislativ privind posibilitatea analizării tuturor cererilor de acord pentru finanţare depuse, inclusiv a celor care, la momentul depunerii, nu se încadrează în bugetul alocat schemei”, este argumentul Ministerului Finanţelor.