Acțiune de promovare a Universității “Constantin Brâncuși” în Republica Serbia

autor: tv sud // 15 11 2018 // 210 Vizualizari

“Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a organizat cu sprijinul Consulului General al României de la Zajecar, Republica Serbia, domnul Olyver Marius Diloff, în perioada 13–14 noiembrie 2018, o acțiune de promovare a ofertei educaționale a universității în mai multe licee din Valea Timocului. Cu această ocazie, au fost vizitate trei licee din localitatea Zajecar: Liceul Tehnic, Liceul Economic si Liceul de Medicina din Zajecar, precum si două licee din localitatea Kladovo: Liceul Economic din Liceul Tehnic. Delegația Universității a fost condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, prorector al UCB Târgu-Jiu, din delegație făcând parte și doi studenți etnci români din Serbia care studiază la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Scopul vizitei a fost acela de promovare a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu peste hotare și a ofertei sale educaționale pentru atragerea tinerilor din Serbia la UCB Târgu-Jiu. Din cele declarate de liderii comunităților românești din Serbia de Răsărit comunitatea românilor din Serbia de Est însumează peste 200.000 de persoane în prezent.
Campania de promovare s-a desfășurat în cadrul proiectului „Etnici români la UCB – Școala Internațională de Vară Constantin Brâncuși 2018”, proiect cofinanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni”, se arată în comunicatul UCB.