Acţiune ca-n filme

autor: tv sud // 30 01 2013 // 1.190 Vizualizari

Focuri de armă şi acţiune ca-n filme în poligonul de la Turcineşti! Un hoţ periculos a fost prins cu ajutorul unui câine poliţist, chiar în trafic. Patrupedul a reuşit să scoată infractorul pe geamul maşinii şi l-a lăsat pe mâna mascaţilor, care l-au încătuşat imediat. Din fericire, acesta este doar scenariul unui exerciţiu demonstrativ organizat de oamenii legii pentru a le demonstra gorjenilor că se pot baza pe ajutorul lor în orice situaţie.

La nivelul judeţului Gorj sunt 25 de câini care îi ajută întotdeauna pe poliţişti să prindă infractorii. Astăzi au demonstrat astăzi, din nou, că nu dau greş în nicio situaţie. După exerciţiul cu infractorul scos de patruped din maşină, a urmat unul cu hoţul înarmat, care a fost scos de câinii poliţişti dintr-o clădire.

Câinii din dotarea poliţiştilor intervin cu rapiditate, fără teamă.

Reprezentanţii Serviciului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Gorj susţin că fiecare câine are sarcina sa, fiind folosiţi la percheziţii, meciuri de fotbal, dar şi în activităţi de patrulare. Există şi unii care se ocupă doar de prelucrarea urmelor de miros uman.

Câinii au fost dresaţi la Centrul Chinologic Sibiu. Oamenii legii îi antrenează zilnic, iar rezultatele n-au întârziat să apară.