Acreditare pe ultima sută de metri

autor: catalin udroiu // 30 09 2015 // 1.082 Vizualizari

Pregătirea dosarului pentru acreditarea Spitalului Județean de Urgență până în 2016 este realizată greoi. O spune chiar managerul unității medicale care a declarat că cerințele sunt mari raportat la infrastructura spitalului care corespunde anilor în care a fost construit. În momentul de față se lucrează la schimbarea circuitelor funcționale ale unității pentru obținerea acreditării.

În ciuda problemelor pe care le întâmpină directoratul spitalului, în pregătirea documentației, Tiberiu Tătaru, managerul unității, susține că acreditarea va fi obținută. Asta pentru că au fost obținute în ultimul timp sume importante de bani pentru investiții urgente și necesare procesului de acreditare. Nu sunt însă suficiente. Mai trebuie obținuți bani pentru modernizarea Secției de Psihiatrie și reabilitarea lifturilor. Cel mai probabil, sumele vor ajunge abia în primul trimestru al anului 2016.

Conducerea unității de la Târgu Jiu continuă demersurile pentru acreditare, sperând ca în primul trimestru al anului viitor, rezultatul comisiei să fie favorabil. Acreditarea spitalelor se bazează pe trei piloni importanţi: sistemul de management al calităţii, organizarea serviciilor de îngrijire şi îmbunătăţirea practicilor medicale. Unul dintre aspectele care ar trebui corectate se referă la respectarea regulamentului de programări în cazul pacienților.

Acreditarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este obligatorie în 2016. De altfel, toate unitățile din țară trebuie să primească vizita comisiei care va da acest aviz. Unitățile medicale fără acreditare nu vor mai primi bani de la CNAS.