Acord între sindicate și CEO

autor: tv sud // 27 02 2015 // 2.906 Vizualizari

Mai mulți lideri de sindicat din sectorul mine energie ar putea semna acorduri cu administrația Complexului Energetic Oltenia, unele care să înlocuiască contractul colectiv de muncă. Acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme luni. Înțelegerile sunt unele avantajoase pentru salariații pe care îi reprezintă, pentru că nu vor mai risca să rămână fără anumite drepturi financiare după expirarea contractului colectiv de muncă.

Sindicaliștii au decis să semneze acorduri cu administrația CEO, pentru ca oamenii pe care îi reprezintă să nu-și piardă din drepturi după expirarea CCM-ului. Astfel, angajații vor beneficia în continuare de transport gratuit la locul de muncă, tichete de masă și cota de combustil.

În cadrul Complexului Energetic Oltenia își desfășoară activitatea aproximativ 19 mii de angajați. Cel mai mare risc al salariaților este reprezentat de faptul că, dacă contractul colectiv de muncă nu va fi semnat cât mai curând, ei ar urma să nu mai beneficieze de anumite drepturi financiare.