Achiziție misterioasă

autor: tv sud // 30 11 2012 // 2.509 Vizualizari

Energia Rovinari caută cu disperare un pivot, dar soluțiile sunt puține și scumpe în plin sezon. Atenți cu banul clubului, oficialii olteni negociază la sânge cu impresarii ce vor să profite de nevoia Energiei. “Nu vrem să fim luați de proști”, afirmă Nikolic.

Energia este, probabil, singura echipă din Liga de baschet care are în componență un singur pivot, David Steffel. Oficialii olteni au renunțat prea ușor în startul sezonului la Rashaad Singleton și acum vor să-și îndrepte greșeala, dar cu costuri suplimentare. Pe lângă taxa de 3.000 de euro plătită la Federația Română de Baschet pentru transferul unui jucător în plin sezon, clubul gorjean se luptă și cu prețurile piperate cerute de impresari. Energia a fost în discuții cu Dan Păltinișanu, de la BC Timișoara, dar jucătorul a refuzat să vină la Târgu Jiu. Acum, gorjenii negociază cu un pivot american care nu a mai jucat de patru luni și care trebuie să mai reducă din pretenții cu 25 % pentru a semna cu Energia. Numele lui a rămas secret.

Nikolic îl recomandă pe american ca fiind mai spectaculos decât Louis Darby. De asemenea, ținta Energiei a mai jucat în Europa, astfel că nu ar avea nevoie de o perioadă mare de adaptare. Asta nu înseamnă că Energia este dispusă să arunce cu bani pentru noua achiziție.

După accidentarea gravă a lui Mocanu, Energia are la dispoziție doar doi jucători pentru pozițiile 4 și 5, David Steffel și Flavius Lăpuște.