A murit la urgența spitalului, așteptând să fie consultat

autor: Alina Dodenciu // 25 01 2020 // 195 Vizualizari

A murit  în timp ce era la urgența Spitalului Județean Alba Iulia, așteptând să fie consultat! Este vorba despre un  bărbat de 38 de ani. Soția acestuia acuză că a fost lăsat prea mult sa aștepte la triaj, iar medicii susțin că au intervenit mai repede decât prevede protocolul.

Bărbatul ajunsese la spital din cauza unei dureri puternice de gât.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat că tânărul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea şi măsurată saturaţia de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgenţă majoră.

“La ora 19.36, saturaţia era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 şi temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deşi timpul de aşteptare pentru <codul verde> este de 60 minute. A fost diagnosticat cu edem glotic sever, adică inflamaţia laringelui în urma unei alergii. El a spus că la ora 14.00 luase o Amoxicilină pentru că-l durea capul. La ora 20.25 i se agravează bursc starea şi intră în stop-cardio respirator. Atunci, trei medici încearcă să-l intubeze, edemul era destul de sever şi nu mai reuşesc, îi fac apoi traheostomă să poată respira şi, intrând în stop, îi fac apoi resuscitare timp de 40 minute, însă fără succes. Timpii pe care vi-i spun sunt de pe camerele de supraveghere”, a spus managerul SJU Alba.

Direcţia de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat şi a deschis o anchetă.