880 de gorjeni infectati cu COVID-19

autor: Gabriel Alin Spineanu // 03 08 2020 // 73 Vizualizari

880 este numărul de gorjenilor infectati cu coronavirus de la începutul pandemiei până la acest moment. Numărul cazurilor crește ingrijorator de la o zi la alta, iar autoritățile încearcă să țină sub control această pandemie. totodată a fost înregistrat un nou deces, iar sute de gorjeni se află în carantină la domiciliu.

Crește numărul gorjenilor infectați cu COVID-19 la nivelul județului Gorj.
”În data de 03 august 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: nu mai există persoane în carantină instituționalizată; 524 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată; 880 persoane confirmate cu COVID-19 (până în momentul de față), din care: 469 persoane sunt vindecate și externate, iar 30 persoane au decedat”, a transmis DSP Gorj
Totodată, de la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat încă un deces.
”Este vorba despre o femeie în vârstă de 67 ani care avea și alte afecțiuni medicale: obezitate grad III și boală cronică renală, stadiul final. De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 12 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 10 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele din județul Gorj; 2 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private”, a transmis DSP Gorj.
De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6953 teste, din care 104 sunt în așteptare.