1 Mai pe meleaguri natale

autor: tv sud // 02 05 2015 // 866 Vizualizari

Politicienii gorjeni petrec minivacanța de 1 Mai, acasă cu familia. Cei mai mulți au mărturisit că nu s-au gândit să meargă la mare, așa că și-au făcut planuri să petreacă Ziua Muncii alături de cei dragi în Târgu Jiu sau în localitățile natale.

Defilările muncitoreşti sunt acum o amintire pentru toți românii, dar politicienii încă se mai gândesc la acele vremuri. Unii le regretă, alții, pentru că nu și-au pus prea mult amprenta, spun că nu le este dor de timpurile vechi. Cei care își amintesc cu plăcere de Ziua Internațională a Muncii din epoca lui Ceaușecu sunt social democrații.

Liberalii au mărturisit că își amintesc când participau la defilări însă vremurile vechi nu au fost trăite cu atâta patos.

Aleșii județului nu și-au făcut planuri pe litoral, așa cum mulţi obişnuiesc de ziua de 1 Mai. Politicienii spun că profită de această zi pentru a fi alături de familie și prieteni pe meleagurile natale.

Ziua Internaţională a Muncii era sărbătorită înainte de 1989 de toţi românii . Angajaţi, alături de elevi și studenți, defilau pe străzi de 1 Mai cu pancarte în mână și strigau lozinci.